Konyhakert a konyhában

Mondják, hogy a városi lét egyik igazán nagy problémája, hogy aki nem kertes házban lakik, nem tapasztalhatja meg annak gyönyörű előnyeit, amikor birtokában van egy szép kis konyhakert. Igen. Vannak, akik ezzel érvelnek a vidéki lét mellett. Többnyire azok, akik városiként költöznek ki és vidékiebbek a vidékieknél, igazi Van Gogh-okról, és gróf Wesselényi Miklósokról van szó. A konyhakert szerelmeseiről.

Konyhakert a konyhában
Konyhakert a konyhában

Az egyik legújabb szerzeményünk őket hivatott megtréfálni egy kicsi, vagy ha tetszik, anyósodat, esetleg roppant okossággal és talpraesettséggel megáldott apósodat, aki mindig jobban tudja, hogyan kell megszerelni az olyan dolgokat, melyek valójában űrszakértőt igényelnének, de ő megoldja a hibát egy dróttal, meg egy hatos imbuszkulccsal.

Nekik mindig szemet szúr, hogy nincs kert. Hogy primitív módon egy lakásban tengődtök, alattatok, fölöttetek emberek, szembe a semmi, vagy még egy ilyen háztömb, és egyéb finomságok.

Mivel ugye eleve vesztes pozícióból indulsz, nincs vesztenivalód. Ezért kell rádöbbenned most, ebben a pillanatban, hogy neked valójában kell egy konyhakert a konyhaasztal szélére, vagy az ablakodba.

Az isteni hármas szám bűvöletében készült a mi kis konyhakertünk, hiszen (szinte) minden alkatrészéből három van, ezekből kell összeállítanod úgy három perc alatt (lehet tizenhárom, vagy öt is, de mondjuk tizenegy semmiképpen sem) a konyhakertet.

A jópofa kis kertecske tehát valójában három virágcserepet fed, ezek kerülnek bekerítésre (kerülnek kerítésre, ez az...) majd máris tolhatod is a földbe a magokat, vagy inkább a kis palántát, vagy mit, amit megvehetsz, mondjuk bármelyik nagyobb boltban a pult környékén, például leárazások idején.

Így aztán adsz egy pofont a fizikának (főleg, ha már így rájöttek ezekre a gravitációs hullámokra is), és lakásban élő halandóként birtokolhatsz egy valóságos konyhakertet, amit még maga Gulliver is megirigyelne az egyik könyvében. A törpésben. Mármint az óriásosban, ahol a törpék vannak, szóval nem ott, ahol ő a törpe. Na lényeg, hogy a lovas az most nem játszik a gondolatmenetben. Érted.    

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg barátaiddal is:

Kapcsolódó termékek