Halloween DekorációSzülinapi luficsokorLánybúcsú

Ismét beköszöntött az ősz, egyre gyakrabban lesz borús, esős az idő, de mint minden évszaknak, ennek is megvannak a maga szépséges pillanatai.

Nekünk az egyik kedvencünk az őszben a Halloween, amit hivatalosan október 31-én ünneplünk. Sőt, tudtad, hogy Írországban még nemzeti ünneppé is nyilvánították ezt a napot?

Persze ez a dátum nincs kőbe vésve, ha buliról van szó, nagyjából plusz-mínusz egy hét eltéréssel is igen gyakori már ennek az eseménynek a megünneplése.

Itt van a Halloween
Itt van az ősz, itt van a Halloween

Hogyan készüljünk a Halloween-re?

Diszítsd fel a lakásd Halloweenra
Dekoráld ki a lakásd Halloweenre

Sokan díszítik fel a lakást Halloween közeledtével az alkalomhoz illő dekorációval. A legkedveltebb ilyenkor a műpókháló, de a különböző csontváz, tök, denevér, szellem, koponya mintás dekorációk is hódítanak, legyen szó akár ablakdekorációról, függő dekorokról, lampionokról, és még sorolhatnánk.

És ami nagyon menő még ekkor, az a töklámpás faragás. Nem véletlenül vannak tele a zöldségboltok ilyentájt hatalmas tökökkel.  Egyre több helyen szerveznek ilyenkor például tökfaragó  versenyeket is, mert itt is igaz, hogy a végeredménynek csak a képzelet szabhat határt. 

Tedd biztonságossá a tökfaragást, válassz hozzá egy olyan tökfaragó eszközt, amivel még a gyerekek is könnyen elboldogulnak.

Mivel koronázhatod meg a haloween-i buli hangulatát?

Ha bulit szerveztek, akkor rendezzetek jelmezversenyt, és díjjal jutalmazzátok a legjobb jelmez tulajdonosát.

Vagy készíts „rémséges” ételeket, italokat, úgy mint vérnek tűnő bólét ételfestékkel, vagy szellem formájú habcsókokat, aminek csokimázból varázsolhatsz szemet és sikító ajkakat.

Vagy süss muffint, és rakd őket pókháló mintás muffin papírba.

CSOKIT VAGY CSALUNK!

Ismerős a fenti szlogen?

Halloween borzongás süti
Halloween süti

Halloween-kor a szokások szerint a gyerekek és felnőttek is jelmezbe öltöznek, és Halloween estéjén körbejárják a környéket, bekopognak minden házba, és a gyerekek „Csokit vagy csalunk!” felkiáltással próbálják rábírni az édességosztásra azt, aki ajtót nyit nekik. És a tapasztalatok szerint ez legtöbbször sikerül is nekik, így a csínytevésre már nincs is szükség :)

Azzal kapcsolatban még nem készült kutatás, hogy ilyenkor a rémisztő vagy inkább az aranyos, kedves jelmez a nyerőbb, mert bár a Halloween-hoz főként a borzongás hangulata kapcsolódik, de ettől függetlenül ilyenkor nemcsak az ijesztő, borzongató jelmezek jöhetnek szóba, hanem akár lehetsz szuperhős, hercegnő vagy éppen kiskutya.

Nincs más hátra, mint jó előre felkészülni erre a szuper alkalomra, megszervezni a bulit, kitalálni a programot, a menüt, a dekorációt, hogy mibe öltözz, és várni a borzongást!

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!