Szerelmes lufiSzülinapi luficsokorSzülinapi party kellékek

Mi tehetne mágikusabbá egy születésnapi zsúrt, mint a világ talán legismertebb varázslói és boszorkányai? E heti blogcikkünkben bemutatjuk, milyen lehetőségeket rejt magában partitémaként Harry Potter mesés világa.

Harry Potter szülinap
Harry Potter szülinap

Megértjük, ha titokban sok felnőtt is még mindig a roxforti felvételi levelére vár, hiszen ki ne szeretne az ódon kastély falai között varázslatokról, bájitalokról tanulni? Egy Harry Potter témájú születésnapi bulin egy délután erejéig az esemény résztvevői is a varázslóképző diákjainak érezhetik magukat, ráadásul kortól és nemtől függetlenül garantáltan el lesznek ragadtatva a varázsvilág megjelenésétől a dekorációban vagy akár a játékos programok között.

A témára hangolást akár már a meghívókkal elkezdhetjük. Különleges, pergamenhatású papírra vörös tintával írt meghívókat készíthetünk, amelyeket az első részben látható levél mintájára megcímezhetünk. A meghívóírást saját magunk számára is hangulatossá tehetjük, ha igazi pennát vagy mondjuk varázspálca alakú tollat használunk hozzá.

A meghívóhoz hasonlóan nagy segítséget nyújt a hangulat megteremtésében a dekoráció. Már a megtervezése és a felappikálása is sikeresen ráhangolhat minket a témára, a vendégek pedig egyből elvarázsolódnak majd, ha egy ízlésesen díszített helyiségben fogadjuk őket. A dekorációhoz használhatunk a széria ismert karaktereinek vagy éppen a Roxfort logójával díszített dekorelemeket, de akár a varázslóiskola négy házának színei is visszaköszönhetnek benne. Piros-arany, zöld-ezüst, kék-bronz és sárga-fekete lufi- vagy szalagkombinációkkal megjelölhetünk székeket, hogy a négy ház kéviselői garantáltan megtalálják a helyüket az asztal mellett.

Persze az asztal megfelelő felszereléséről, díszítéséről sem feledkezhetünk meg. Érdemes a témához és a színekhez passzoló terítéket választani. Az asztalra kerülő nassolnivalók összeállításakor szintén inspirálódhatunk Harry Potter varázslatos világából. Készülhetünk Mindenízű drazséval, tökös rétessel, derelyével, a kancsókba pedig kerülhet vajsör, amelynek az elkészítésében számos interneten fellelhető recept nyújthat segítséget.

Hogy ne csupán nassolásból álljon az esemény, érdemes készülnünk néhány programmal is. Megszervezhetjük a beosztási ceremóniát, amelynek során a Teszlek Süveg alakú pinatából kihulló színes cetlik vagy édességek döntik el, hogy ki melyik házba tartozik. Tervezhetünk  varázslatos sorversenyeket, amelyek változatos feladatai mind-mind a varázsvilághoz köthetők. Ilyen feladat lehet például lufiterelés varázspálcával (anélkül hogy a lufi leesne a földre), láb közé fogott seprűvel futás és hasonlók. Szintén nagyszerű szórakozási lehetőséget biztosíthat egy házi fotóstúdió berendezése, amelynek segítségével megörökíthetjük a Harry Potter világának jelmezeibe bújt vagy vicces kiegészítőkkel pózoló vendégeket.

Egy ilyen látványos, mozgalmas, interaktív bulit – főleg ha a fent végigvett eseményeket még meg is koronázzuk tortázással, ajándékbontással – garantáltan élvezni fog minden kis vendég, és hosszú ideig felemlegetik majd, milyen nagyszerűen érezték magukat ezen a mágikus eseményen.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!