Szerelmes lufiSzülinapi luficsokorSzülinapi party kellékek

Egy születésnapi zsúr megszervezése a kis ünnepelt számára is hatalmas fejtöréssel jár, hiszen el kell döntenie, hogy kiket hívjon meg, és kik lesznek azok, akik sajnos lemaradnak a listáról. Persze igazi kihívás elé a szülők vannak állítva, akiknek a szervezésről és gyakran a buli hangulatáról is gondoskodniuk kell. A következő hetekben nekik szeretnénk segítséget adni blogcikksorozatunkkal.

Bombabiztos témák születésnapi zsúrra
Bombabiztos témák születésnapi zsúrra

A partyk és a partyszervezés terén szerzett tapasztalatunk szerint gyakran csak egy apró lökésre van szükség ahhoz, hogy egyszerűen megvalósítható, ám jobbnál jobb ötletek szülessenek, amelyekkel feldobhatjuk az általunk szervezett eseményt. Ezt a lökést pedig remekül megadhatja egy jó kerettéma kiválasztása.

Ez a téma szinte bármi lehet, de a legnagyobb sikert garantáltan az olyan bulik érik el, amelyeket gyermekünk és kortársai kedvenc meséi, karakterei köré építenek. A Mancs Őrjárat azonban nemcsak ezért lehet remek választás, hanem azért is, mert a bájos kutyafigurák azokat is elvarázsolhatják, akik esetleg nem ismerik a mesét, a téma pedig nagyszerű alapot ad a dekoráció mellett a játékos programoknak is. A rajzfilm ráadásul fiúk és lányok körében is egyaránt népszerű, így nem kell azon aggódnunk, hogy valamelyik nem képviselői nem fogják magukat jól érezni a bulin.

A témaválasztást akár már a születésnapi meghívón is jelezhetjük a vendégek számára, a többi szülővel összebeszélve pedig akár egy tematizált jelmezes bulit is előkészíthetünk. Ha pedig ez az ötlet nem találna kellő lelkesedésre, akár mi magunk is gondoskodhatunk kutyafüles fejdíszekről, egyszerű papírmaszkokról vagy kutyás arcfestésről a vendégek számára, ami a gyerekek körében mindig nagyon népszerű programpont.

A buli alaphangulatát már egy témához passzoló dekorációval is remekül megadhatjuk. A szobát díszíthetjük a Mancs Őrjárat szereplőinek képével ellátott függőkkel, girlandokkal. Természetesen nem maradhatnak el a buli és a szórakozás jelképei, a lufik sem. Mancsnyomos dekorelemeket – például füzéreket vagy netán ablakdíszeket – akár mi magunk is készíthetünk az ünnepelt segítségével.

A nassolnivalókat, üdítőket tálalhatjuk Mancs Őrjáratos tányérokban, poharakban, amelyek amellett, hogy tovább fokozzák a partyhangulatot, minket is megkímélnek a mosogatás fáradalmaitól és az esetleges edénytörős balesetektől, amelyek a vidám ugrabugrálás, kergetőzés közben könnyedén bekövetkezhetnek.

Az ilyen jellegű balesetektől úgy is megkímélhetjük magunkat, ha igyekszünk valami programmal lekötni a gyerekek gyakran kifogyhatatlannak tűnő energiáit. Ezek kitalálásába bátran vonjuk be gyermekünket is, hiszen ha valaki, ő egészen biztosan tudja, hogy milyen epizódok, rajzfilmben történő események köré érdemes játékos vetélkedőt szervezni. A téma olyan szempontból is hálás, hogy nagyszerűen bele lehet építeni már bevált sorversenyeket, vagy a kutyákhoz kapcsolódva például kéz nélküli evőversenyt, amelyekkel akár órákra leköthetjük az ünneplő gyereksereget.

A fő programpont persze, ahogy egy születésnapi zsúron szokás, a tortázás lehet. A közös éneklés, gyertyafújás, majd az édesség elfogyasztása nagyjából egy negyed órára lenyugtatja és az asztalhoz szegezi a vendégeket, a torta maga pedig további kapcsolódásokat hozhat a témához. Akár rendeljük, akár magunk készítjük el, a dekorálásához ihletet adhat a téma, és legalább a színvilága, netán a tortára kerülő gyertya idézheti a rajzfilmet vagy annak karaktereit.

A Mancs Őrjárat téma nemcsak nekünk nyújthat segítséget abban, hogy keretet adjunk az eseménynek, hanem a vendégek számára is könyebben befogadhatóvá teszi az ingereket és segít nekik, hogy életük egyik legjobb bulijaként emlegessék a zsúrt akár még hetekkel a megrendezése után is.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!