Mikulás jelmezekSzülinapi party felnőtteknekSzülinapi luficsokor

Hazánkban a Mikulás december ötödikéről hatodikára virradó éjszaka látogatja meg a gyerekeket, az ablakba kitett, kipucolt csizmájukba ajándékokat rejt. Látszólag egy egyszerű, az év egyetlen estéjén megjelenő hagyomány ez. A nagylelkű szakállas figura alakja köré azonban bőven szervezhetünk egyéb, akár a hagyományostól merőben eltérő eseményeket is.

Hozzuk ki a maximumot a mikulásból
Így hozzuk ki a maximumot a Mikulás-témából

Mikulás teljes életnagyságban

Egyes családokban, bölcsődékben, óvodákban, iskolákban a csizmába ajándékot rejtő Mikuláson túl nagy hagyománya van a gyermekeket személyesen is meglátogató apó megjelenítésének. Idővel persze a gyerekek rájönnek, hogy a jelmez egy teljesen átlagos felnőttet, sok esetben egy idősebb családtagot, családi barátot vagy óvodai, iskolai dolgozót rejt, de amíg nyitottak rá, hogy tiszta szívvel higgyenek a mesékben és a varázslatos figurákban, a hús-vér alakban is megjelenő „Mikulás” bearanyozhatja számukra az ünnepet.

A Mikulás segítői

Egyes helyeken, főleg cégek vagy oktatási intézmények rendezvényein, a Mikulásnak segítsége is akad a gyerekek megajándékozásában. Az angolszász országokban ezek a segítők legtöbbször piros-zöld ruhába öltözött, hegyes fülű, kedves manók, míg Közép-Európában általában kis ördögökre emlékeztető krampuszok kísérik a Mikulást, és segítik őt az ajándékok vagy éppen a virgácsok kiosztásában.

Télanyó! Miért ne?! :)

Kissé szokatlanabb, de egyáltalán nem példa nélküli megoldás, hogy a Mikulás helyett a Télanyó látogatja meg a gyerekeket. Az „igazi” lappföldi Mikulás, a Joulupukki is gyakran kerül említésre feleségével, Joulumuorival, vagyis Karácsonyanyóval együtt. A két mesebeli alak akár együtt is érkezhet a gyerekekhez, dupla akkora boldogságot okozva.

Mikulás-party

Természetesen a Mikulás ünneplése nemcsak a legkisebbeknek hozhat örömteli szórakozást. Az idősebb korosztály is kiveheti a részét a december hatodikai ünneplésből. A hagyományosan Szent Miklóshoz köthető ünnep remek apropót adhat tematizált Mikulás-partik megszervezéséhez. A téma megjelenhet akár jelképesen is, például csak piros ruhák viselését előíró dresscode-ban, de akár egy vicces jelmezes bulit is szervezhetünk, amelyre kizárólag Mikulás vagy Télanyó jelmezben lehet belépni. Ha a társaság összetétele és ízlése indokolja, akár a szexi Mikulás jelmezek is előkerülhetnek, az est fénypontjaként pedig megszavazhatjuk a legkreatívabb vagy legszexibb Mikulást.

Dobd fel a napod Mikulás kiegészítőkkel!

Egy könnyed beszélgetésre vagy netán online meetingre felvett hagyományos Mikulás sapka, szakáll vagy vicces fejdísz is feldobhatja a beszélgetés hangulatát, és ünnepi atmoszférát varázsolhat, de egy baráti összejövetel alkalmával komplett jelmezes eseményt is rendezhetünk. Sőt, akár a munkahelyünkön is magunkra ölthetünk egy-egy vicces, vagy mutatós ünnepi kiegészítőt. 

Döntsünk a hagyományos vagy a formabontó rendezvények mellett, a Mikulás alakjának megjelenése garantáltan ünnepi hangulatot csempész a szívekbe, és jókedvre deríti majd a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...