LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

Néhányan biztosan erőteljesen ellenkezni fogtok velem, de én úgy gondolom, hogy a karácsony legjobb része a karácsonyi menüsor. Mindegy, hogy az ételeket családi vagy baráti körben fogyasztjuk el, minden esetben valamilyen különleges, varázslatos érzés fogja el az embert az ünnepi asztalnál ülve.

Na de mi a helyzet a lakás többi részével? Attól még, hogy van egy gyönyörű karácsonyi asztalod, nem biztos, hogy a Tiéd lesz a legjobb karácsonyi parti is. Sőt, valószínűleg édesanyád túl fog szárnyalni Téged a következő évben.

Karácsony dekoráció
Karácsonyi dekoráció

Éppen ezért, e cikk első fele az asztal dekorálásával foglalkozik, míg a második fele a különböző függő dekorációkat, szobadíszleteket, léggömböket és bannereket mutatja be Neked. A cikk végére pedig remélhetőleg megfogalmazódik benned az elképzelés és nekilátsz a megvalósításnak.

Az asztalod dekorálása

Amíg mindenki nagyban beszélget a másikkal és egyszerűen jól érzi magát, Te gondoskodj arról, hogy az asztal csodásan nézzen ki! Az asztalnak rendkívül fontos szerepet kell kapnia az ünnepi összejövetel során, el kell érned, hogy mindenki figyelme egytől egyig az ünnepi asztalra szegeződjön.

Következzen hát néhány egyszerű javaslat az asztal ünnepi feldíszítéséhez. Számtalan módja van annak, hogy asztalod tökéletes legyen, ám az alábbiak csak ötletek, melyek elvezethetnek a tervezéstől a megvalósításig.

Asztalterítő:

Arany asztalterítő
Arany asztalterítő
Karácsonyi asztali futó
Karácsonyi asztali futó

A téli vagy karácsonyi témájú asztalterítő gyors és egyszerű módja annak, hogy ünnepi hangulatba hozd az asztalt.

A legtöbb printelt műanyag asztalterítővel körülbelül egy 2 méteres asztalt tudsz megfelelően letakarni.

Az egyszínű kollekciókból a következő színek tökéletesen beleillenek a téli hangulatba: fehér, bordó, sötétkék, és természetesen az arany és az ezüst. A fehér letisztult külsőt, az arany és az ezüst elegáns megjelenést kölcsönöz asztalodnak, míg a bordó és a kék egyértelműen a karácsonnyal beazonosítható színek.

Ha úgy gondolod, hogy 1 terítő önmagában snassz, akkor használj asztali futót, mely asztalodat még különlegesebbé varászolja. Ez az arany asztalterítő ezzel a hóember mintás asztalközéppel szerintem például tökéletesen mutatna bármely asztalon. No, de ne kalandozzunk el ennyire!

Konfetti:

Karácsonyi konfetti
Karácsonyi konfetti

Ha az asztalterítőt sikerült kiválasztanod, jöhet a tetejére némi konfetti! Csillagok, fenyőfák fényes anyaguknak köszönhetően mind-mind varázslatosan csillogóvá varászolják az asztalt. A piros és zöld színvilágú konfetti nagyszerűen mutat egy fehér, bordó vagy arany asztalterítőn.

Ha azonban ezek az apró konfettik szétszóródnak és ellepik a szőnyeget, a járólapot vagy a parkettát, akkor bizony elég nagy fejfájást okozhatnak Neked a parti végén az asztal leszedésénél. A műanyag asztalterítőkkel ezt a problémát némiképp orvosolhatod, hiszen a műanyaghoz a konfetti hozzátapad.

Szatén szalag:

Karácsonyi szalag
Karácsonyi arany szalag

Roppant egyszerű, de annál nagyszerűbb dekorációs ötlet. Köss masnit minden egyes terítékre egy vastagabb szatén szalag segítségével! Arra azonban minden esetben ügyelj, hogy a szalag színe passzoljon a teríték színével.

Asztaldekoráció:

Az asztaldekorációk tökéletes kiegészítői az ünnepi asztalnak, így ezekről sem szabad megfeledkezni.

Például, a Mikulás Sapka vagy épp a Fenyőfa Asztaldísz fantasztikusan feldobják az ünnepi asztalt. Arról már nem is beszélve, hogy viszonylag kevés pénzért juthatsz hozzájuk.

De a saját kezűleg készített asztaldekorációt a társaság minden tagja valószínűleg még jobban fogja értékelni. Most megosztok Veled egy receptet, mellyel egy kifogástalan, saját készítésű asztaldíszt varázsolhatsz az asztalra.

  • Rögzíts néhány karácsonyi színekben pompázó léggömböt egy léggömbsúlyhoz, majd helyezd azt egy tál közepébe. A léggömbök karácsonyi hangulattal töltik meg a teret.
  • A tálat töltsd meg cukorkákkal, szalvétákkal, karácsonyfadíszekkel vagy más asztali kiegészítővel, melyek mind segítségül jöhetnek egy-egy étkezés során. Ha a tálat ilyen és ehhez hasonló dolgokkal töltöd meg egy különleges és egyben stílusos dizájnt hozol létre.
  • Helyezz a tál alá egy műanyag kínáló tálcát, mellyel még teljesebbé teheted a dekorációt. Sőt, a tálcára is pakolhatsz még cukorkákat, csokikat, szalvétákat, evőeszközöket vagy, amit éppen hasznosnak találsz.

Tehát egy jól megválasztott asztalterítővel, konfettivel és asztaldekorációval olyan stílusos asztalt varázsolhatsz otthonodba, melytől mindenkinek garantáltan le fog esni az álla.

Mikulás Sapka Asztaldekoráció
Karácsonyi Asztaldísz

Térjünk most át az egyéb izgalmas karácsonyi dekorációkra, melyekkel otthonod kinézetét dobhatod fel!

Az otthonod dekorálása

Faldíszlet:

Karácsonyi faldíszlet
Havas téli táj faldíszlet

Néhány perc alatt feltehetsz a faladra olyan faldíszleteket, melyek otthonodból téli csodaországot varászolnak. Ezzel a faldíszlettel például olyan külsőt kölcsönözhetsz otthonodnak, mintha a szabad ég alatt, egy erdős vidéken ünnepelnétek a karácsonyt szeretteiddel. Hát kell ennél több?

Ha azonban inkább az otthon melege vonz Téged, és jól befűtenél egy hideg estén a kandallóba... ja, hogy nincs kandallód..., akkor ezzel a faldekorációval otthonodba idézheted a meleg kandalló hangulatát. Egy ilyen faldekorációval senki sem fog otthonodban fagyoskodni.

Ezek a faldíszletek könnyen a falra rögzíthetők egy speciális ragasztópötty segítségével, így nem kell cellux-szal vagy egyéb ragasztóval bajlódnod. Sőt, nyomot sem hagy a falon, így ettől sem kell tartanod.

Hópehely ablakdekoráció
Hópehely ablakdekoráció

Ablakdekoráció:

Ha a faldíszletek felkerültek az otthonod falaira, jöhetnek az ablakdekorációk!

Mostanában sajnos ritkán havas a táj szenteste napján, de ezen könnyen változtathatsz ezzel a hópelyheket idéző ablakdekorációval.

Hópehely függő dekoráció
Hópehely függő dekoráció

Függő dekoráció, füzér:

Amint kész vagy a falaid és az ablakaid megfelelő dekorálásával, folytasd a menyezeteddel! Ezek a függő dekorációk olyan hatást keltenek otthonodban, mintha az ember a hóesés kellős közepén állna. Hidd el, az élmény maradandó lesz mindenki számára!

Az sem árt, ha a vendégeidet már a bejáratnál valamilyen kedves vendégköszöntő füzér fogadja, hogy biztosan tudják, nem tévedtek el, jó helyen járnak…, vagyis a legjobb helyen, ahol idén karácsonykor ünnepelhetnek.

Merry Christmas füzér
Karácsonyi füzérek

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én egyre inkább karácsonyi hangulatba kerülök, és legszívesebben már most elkezdeném a lakásom feldíszítését. Na, de azért ezzel még egy kicsit várnom kellene.

A Mikulás listája karácsonyi lufi
A Mikulás listája karácsonyi lufi

Léggömb:

Ha minden dekoráció a helyére került, helyezz el néhány karácsonyi témájú léggömböt a lakás különböző részeibe. A léggömbök állhatnak magukban is, de kérhetsz akár figurákat, csokrokat, kompozíciókat is belőlük.

Remélem ezekkel az ötletekkel Tiéd lesz a legjobban megszervezett és feldíszített karácsonyi buli, melyre édesanyád is elismerten fog emlékezni még évek múltán is.

Jó dekorálást és persze Áldott, Békés és Boldog Karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek!

Boldog Karácsonyt!

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!