LánybúcsúSzülinapi party kellékekCsodamami

Eljött az év azon időszaka, amikor az egész ország fesztivál lázban ég. Előkerülnek a különösebbnél különösebb fesztivál szerkók, sapkák, napszemcsik, gumicsizmák, meg persze a vicces parti kiegészítők. Mindegy, hogy vérbeli fesztiválozó hírében állsz vagy esetleg szűz vagy még e téren, a lényeg, hogy van néhány olyan dolog, amelyre érdemes odafigyelned egy-egy zenei fesztivál alkalmával.

Népszerű fesztivál Budapesten
Népszerű fesztivál Budapesten

Először is érdemes felkészültnek lenned. Értem én, hogy fontos a megjelenés, de ha épp esősre fordul az idő, akkor ne a kis tanga papucsodban és az extra rövid forrónacidban jelenj meg, ugyanis annak könnyen megfázás lehet a vége. Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy egyáltalán ne ezekben a cuccokban menj, csak figyelj oda az időjárás előrejelzésre és légy körültekintő. Ha papucsban is mész, legyen a hátizsákodban azért egy csere zártcipő, úgymint egy sportcipő vagy esetleg egy gumicsizma. A táskád tartalmából az esőkabát sem hiányozhat. Ha azonban kánikulára lehet számítani a fesztivál ideje alatt, akkor egy trendi napszemüveg feltétlenül legyen nálad. A napolaj és a sapka is jól jöhet, ha a leégést és a napszúrást is el szeretnéd kerülni. Márpedig biztos jó lenne megúszni napszúrás nélkül, elvégre végig akarod bulizni a fesztivált, nem igaz?

Ne vigyél magaddal különösebb értékeket, hiszen nem fogsz tudni rájuk megfelelően vigyázni. Hagyd otthon az iPad-ed, értékes órád vagy ékszereid, és csak a legfontosabb dolgokat vidd magaddal! Érdemesebb inkább készpénzt magaddal vinni a bankkártyád helyett, ugyanis az utóbbit könnyedén elhagyhatod, és az rengeteg nyűgöt fog neked okozni. Készpénzből viszont legyen nálad annyi, amennyit elegendőnek tartasz a fesztivál egész időtartamára. Esetleg egy fesztiválon használható speciális feltölthető kártya is jó megoldás.

Legyél hidratált folyamatosan! Rettentő fontos, hogy eleget igyál, főleg, ha épp trópusi hőség tombol a fesztiválon. És nem, nem a szénszavas üdítőkre vagy a sörre gondolunk, hanem az ásványvízre, abból is inkább a szénsavmentesre. Mindig legyen a kezed ügyében egy üveg hideg ásványvíz, meglátod, hogy mennyire jól fog esni egyet kortyolni belőle egy-egy áttáncolt sláger után.

Amennyiben többnaposra tervezed a fesztiválon való részvételedet, beszélj a barátaiddal, és dobjatok össze pénzt egy olcsóbb sátorra. Egy olyan sátorra, melyet nem sajnálsz, ha kiszakad vagy leöntik. A hosszú fárasztó nap után szükséged lesz a nyugodt pihenésre, hogy másnap újult erővel bulizhass. A kényelmed maximális biztosítása érdekében feltétlen vigyél magaddal hálózsákot és utazópárnát is. És ahhoz, hogy álmod valóban nyugodt lehessen, a füldugó és a szemmaszk is elengedhetetlen. Ezekkel azonban már minden adott lesz a tökéletes regenerálódáshoz és feltöltődéshez.

Ügyelj a higiéniára! Mindenképp legyen nálad kézfertőtlenítő, nedves törlőkendő és dezodor. A folyóvízhez való korlátlan hozzáférés ugyanis nem minden fesztiválon megoldott. Nem árt, ha egy kisebb csomag WC-papírt is bekészítesz magadnak, ugyanis a ToiToi mobil WC-kben nagy valószínűséggel nem fogsz találni. Vagy ha igen, azt is a földön, az meg nem túl higiénikus.

Tervezz előre! Nem akarlak elkeseríteni, de arra nem lesz lehetőséged, hogy mindenegyes fellépő koncertjén ott tudj lenni. Üljetek össze a barátaiddal a fesztivál előtt, és beszéljétek meg, hogy kikre vagytok a leginkább kíváncsiak, hogy le ne maradjatok a legizgalmasabbakról.

És végezetül, a legfontosabb tipp az összes közül: semmiképp se felejtsd otthon a fesztivál jegyedet, hiszen erre az eseményre vársz már hosszú-hosszú ideje!

Népszerű fesztivál a Balatonnál
Népszerű fesztivál a Balatonnál

Jó bulizást és önfeledt szórakozást!

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!