Szülinapi luficsokorLánybúcsúSzülinapi party kellékek

Bár a napsütéses időjárás igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy mi sem változott, a nappalok menthetetlenül rövidülnek, az éjszakák egyre hűvösebbek, a falevelek lassan sárgulásnak indulnak, véget ér a nyaralások, párnapos szabadságok ideje, gyermekeinket pedig várja az óvoda és az iskolapadok.

3+1 apró ötlet, amelyek segítségével feldobhatjuk a tanévkezdést
3+1 apró ötlet, amelyek segítségével feldobhatjuk a tanévkezdést

Pontosan tudjuk, hogy amellett, hogy nehezen engedik el a csemeték kezét az első napon a kapuhoz érve, egyes szülőknek ez az időszak némi megkönnyebbülést is hoz, hiszen végre nem nekik kell a legifjabbak egész napos lekötéséről gondoskodniuk. Ettől függetlenül természetesen nem feledkezhetünk meg arról, hogy a gyerekek számára nehézségekkel, bizonytalansággal teli időszak ez. Mit tartogat vajon a következő év? Kibírták-e a régi barátságok a hónapokon át tartó távollétet? Milyen nehéz lesz az új órarend? Jól kijönnek-e majd az új csoporttárssal, osztálytárssal?

Az aggasztó kérdések mellett azzal is kénytelenek szembesülni, hogy újra elérkezett a kötelező korán kelés, a tanulás, a házi feladatok időszaka. A félévkezdéssel járó kellemetlenségek természetesen elkerülhetetlenek, de ez nem azt jelenti, hogy ne dobhatnánk fel a tanév első heteit néhány aprósággal.

1. Vicces irodai kellékek

Mivel is varázsolhatnánk hatékonyabban jókedvet az iskolapadok, íróasztalok környékére, mint néhány olyan nem mindennapi tárggyal, amelyek amellett, hogy hasznosak, vicces, vidám vagy éppen váratlan extra funkciókkal is el vannak látva?

Egy-egy extravagáns dizájnú toll vagy kreatív kivitelezésű irodaszer ráadásul nemcsak a saját gyermekünk hangulatán javít és szórakozását segíti elő, hanem biztosak lehetünk benne, hogy egyúttal az osztálytársakat is elvarázsolja majd.

2. Vidám dekoráció

Szerencsére ma már rengetegféle dizájn, minta, színkombináció áll rendelkezésre szinte bármelyik iskolaszerből, így minden kisdiák megtalálhatja a számára legmegfelelőbb, őt leginkább kifejező darabokat. Ezek a tárgyak, amelyeket kedvenc színeik, mintáik, mesehőseik díszítenek, már önmagukban komoly motivációs források lehetnek, de emellett az otthoni tanuláshoz használt helyiségek, tárgyak dekorálására is érdemes figyelmet fordítani.

Sokkal jobban megy a leckeírás egy olyan íróasztalnál, amelynél gyermekünk komfortosan érzi magát. Egy ízlésének megfelelő, kedvenc hőseit idéző lámpa vagy néhány matrica, amelyeket bárhová felragaszthat ugyanolyan hatékonyan feldobják a teret, mint egy-két színes dekorelem, amelyek vidámságot csempésznek abba a térbe, ahol a kis nebuló kénytelen a tanulásra és az iskolával kapcsolatos teendőkre koncentrálni.

3. Szellemes tízóraik

Arra a saját gyerekkorunkból is pontosan emlékezhetünk, hogy az iskolai menza nemhogy nem Michelin csillagos étterem, de sajnos számos esetben még egy strandbüfé vagy egyszerű kifőzde színvonalát sem üti meg.

Sok családnak persze nincs más választása, mint befizetni gyermekeit az iskolai menzára, különben a lurkók nem jutnának meleg ebédhez – még akkor sem, ha az ötlet a nyári vakáció alatt sajtos-tejfölös lángoshoz és házi koszthoz szokott gyerekekből hangos ellenkezést vált ki.

Szerencsre a tízórai vagy éppen az uzsonna akár otthon is készülhet. Gyermekeink kedvenc ízeit csempészhetjük az uzsonnás dobozokba, kedves, vicces, vidám poharakba, kulacsokba kerülhet a víz vagy az üdítő, hogy napközben se feledkezzenek meg a szükséges folyadékbevitelről.

Az ételeket, apró nassolnivalókat is elkészíthetjük kreatívan. Készülhet nem hétköznapi formára sütött vagy vágott palacsinta, néhány zöldséggel vagy egyéb feltéttel mosolygóssá varázsolt szendvics, sőt akár a kedvenc mesefiguráit, szuperhőseit is az uzsonnás dobozba rejthetjük néhány kreatív kellék vagy színes szalvéta segítségével.

+1. Tanévnyitó buli

Talán nincs is jobb motiváció, amely segít az első hetek kibírásában, mint egy olyan buli ígérete, ahol jelen lehet az összes olyan csoporttárs vagy osztálytárs, akiket a gyermekünk szívesen lát.

Mivel nem születésnapi partyról van szó, akár a többi szülővel összebeszélve is nekiállhatunk a szervezkedésének. Még a költségeket vagy a helyszín biztosítását sem kell magunkra vállani, a gyermekeinknek már az is sokat jelent majd, ha barátaival együtt egy réten vagy parkban összegyűlhetnek, ahol egy kellemes piknik vagy egy hatalmas közös játék keretein belül ünnepelhetik meg az új tanév kezdetét.

Bárhogy alakul is, reméljük, zökkenőmentesen, és a körülményekhez képest vidáman indul majd számukra az új kihívásokkal és elvárásokkal teli tanév!

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!