Kedvező árakBallagásSzülinapi luficsokor

A középiskolai ballagás nagy mérföldkő a diákok és a szüleik életében is, illik hát megünnepelni. Vajon egy családi ebéd, vagy osztálybuli a megfelelő erre? Esetleg más alternatívák? Ennek járunk utána.

A középiskolában eltöltött 4, 6 vagy 8 év hosszú idő. Ezalatt a diákok csapattá kovácsolódnak, emlékek fűzik össze őket barátokká. Nem csak az osztálykirándulások kalandjai, de az iskolán kívüli közös programok is meghatározzák a viszonyukat. A gimnáziumi ballagással egy korszak lezárul az életben, ezt illik rendesen búcsúztatni.

Családi ünnep és ebéd, vs...

A ballagások közeledtével a legtöbb szülő azonnal elkezdi összeboronálni a családot, hiszen mindenkinek gratulálnia kell. Helyszínt kell foglalni, lehetőleg hetekkel előre, mielőtt minden étterem betelik, mindemellett a családi ebéd legfontosabb része, a ballagási menü összeállítása is nagy feladat, hiszen ahány ember, annyi ízlés.

Ballagási családi ebéd
Ballagási családi ebéd

...ballagási party az osztállyal

A ballagási bulin a gyerekek megünneplik, hogy túlélték a vizsgákat, a dolgozatokat, a váratlan feleléseket. Előkerülnek a sztorik osztálykirándulásokról, csínytevésekről, elsunnyogott házi feladatokról. Ezt senki mással nem tudják megtenni, csak egymás közt, hiszen együtt csinálták végig az iskolai éveket. Egy ballagási buli szervezése jóval könnyebb feladat, mint egy nagycsaládos ebédet összehozni. Helyszínt könnyebb találni, mert kötetlenebb: egy bowlingpálya, biliárdszalon vagy egy nívósabb pub tökéletes lehet a baráti ünneplésre. Kisebb osztálylétszám esetén a kerti party is jó opció lehet.

Ballagás utáni party
Ballagás utáni party a barátokkal

Miért ne mindkettő?

Egyáltalán nem kell, hogy a két buli kizárja egymást: a ballagási party előtt egy kisebb családi körben elköltött ballagási ebéd kiváló ötlet. Így a családdal is vagy, meg az osztállyal is – akikkel talán ez lesz az utolsó, együtt töltött igazi nagy buli.

Mindkét esetben érdemes odafigyelni, hogy időben kezdjétek el a szervezést, hogy a ballagási meghívó szöveg már utaljon az azt követő eseményekre.

Fontos a parti helyszín díszítése is: erről szól következő cikkünk: Ballagási dekoráció az alkalomhoz illően. Milyen parti kellékekkel dekoráld a helyszínt?

Korábbi írásaink, amelyekben a régi és a mai ballagási szokásokról, illetve a ballagási dalok eredetéről írtunk.

Miért ballag a vén diák? Ballagási szokások régen és ma

Miről szólnak a ballagási dalok? Honnan ered a történetük?

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...