LánybúcsúEsküvőSzülinapi zsúr

Monokli Szemüveg

940 Ft
Ez a termék már nem rendelhető!
Nem rendelhető!
Ha unod már, hogy minden évben vámpírnak öltözöl Halloweenkor vagy zombiként, esetleg szellemként jelensz meg a farsangi buliban és most egy kicsit egyedibbre vennéd a figurát, akkor ez a jelmez kiegészítő a segítségedre lesz. Elő az öltönyökkel, szmokingokkal és cilinderekkel, mert hamarosan jelenésed lesz!

Mire jó egy monokli szemüveg?

Bár egyetlen dioptria sincs benne, ennek az apró kiegészítőnek a segítségével mégis rögtön látni fogod, milyen kis dolgok kellenek ahhoz, hogy egy jelmez tökéletes legyen. Míg egy zakóban és egy nyakkendőben egy egyszerű elegáns ember vagy, addig egy monokli segítségével rögtön ugrasz egyet térben és időben a régi Angliába. Ha elég ügyes vagy és még néhány tipikus angol kifejezést, no meg klasszikus oxfordi akcentust is elsajátítasz, simán kenterbe verheted az átlagos zombis jelmezeket.

Műanyag monokli szemüveg, hogy mindig stílusos legyél

Ez a fekete keretes szemüveg az 1600-as évek Angliáját idézi, amikor a monokli nagy segítség volt a rosszul látó, tehetős férfiak számára. 4 cm átmérőjű, így nem kell aggódnod amiatt, hogy esetleg nem passzol a méret és nem áll majd meg az arcodon, pontosabban a szemeden. Műanyagból készült, szóval nem probléma, ha véletlenül leejted, nem fog rögtön darabokra törni. Zsinórral van ellátva, amikor éppen nincs rá szükséged, akkor egyszerűen lóghat a nyakadban, vagy beteheted a zsebedbe, ahonnan egy mozdulattal bármikor előkaphatod, ha éppen „elolvasnál valamit”.

A monoklik története

Nevezték annak idején csiptetőnek vagy cvikkernek is, a régi angol filmekből biztosan számodra is jól ismert, a látást segítő monokli.A XVII. században jelent meg először, és rögtön népszerű lett, hiszen nem volt szükség kézre a használatához. A legenda szerint egy antikvitás szakértő fejéből pattant ki az ötlet, aki sokat bajlódott azzal, hogy a nem túl éles látása miatt nem tudta elég alaposan megvizsgálni a hozzá került antik tárgyakat. Onnantól kezdve viszont, hogy elterjedt a viselése, nem volt olyan tehetős, rövidlátó angol úr, akinek a zsebében ne lapult volna egy ilyen szerkezet.

Mérete személyre szabott volt, így tényleg nem volt szükség a kéz használatára. Zsinór csak később került rá, amikor több apró baleset miatt a földre pottyant a látóeszköz és azonnal ripityára tört. Szóval elég volt egy apró mosoly, egy csodálkozó tekintet vagy bármilyen arckifejezés, ami nem volt dühös vagy mérges és megtörtént a baj.

Érdekes, hogy nem sokkal később feltalálták a ma ismert szemüveget is, mégis nagyon sok idő kellett hozzá, mire elterjedt lett a használata. Addig pedig hordták a jó öreg monoklit, a fennmaradást segítő zord arckifejezéssel.

Milyen jelmezhez érdemes monoklit viselni?

Ha elegáns angol úriembernek öltözöl, akkor a jelmez kiegészítők közül nem maradhat ki a monokli szemüveg. Kapj fel egy öltönyt, vegyél fel egy cilindert, vagy keménykalapot, pattintsd fel a monoklit és indulhat a buli. Sőt, ebből tökéletes páros jelmez is lehet, hiszen ha a kedvesed angol hölgynek öltözik, vagy egy charlestone jelmezt húz, akkor a királyi családot megszégyenítő módon vonulhattok be a buli helyszínére. Ha ennél viccesebbre vennéd a figurát, akkor öltözhetsz Monopoly emberkének is, egy ősz bajusszal és dobókockákkal a zsebedben nagy sikert aratsz majd. Nem muszáj azonban elengedned a vérszívó-zombi vonalat: a monokli segítségével lehetsz rövidlátó, angol vámpír vagy szellem is. Csak a fantáziádra és a kreativitásodra van bízva, hogy kombinálod a jelmezeket.

Mérete: 4 cm átmérőjű.

Anyaga: műanyag.

Cikkszám: y99672

Az egy termékre vetített szállítási költség alacsonyabb lehet, ha egyszerre több terméket rendelsz.

GLS futár 1 Ft - 15.000 Ft 990 Ft
Személyes átvétel üzletünkben ingyenes
Átvétel GLS csomagponton 850 Ft
15.000 Ft feletti kiszállítás/átvétel ingyenes
Utánvét díja 320 Ft

További termékek a kategóriában

Ezt a terméket szívesen megvásárolnám

Add meg e-mail címed, és amint a termék raktáron lesz értesítést küldünk róla!

Ennyi termék nincs készleten :(

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...