Kedvező árakBallagásSzülinapi luficsokor

Közeledik a ballagás, és még nem tudod hogyan/mikor illik meghívni a családot/barátokat a ballagás utáni bulira? Elakadtál a meghívó szöveg kitalálása során? Ne aggódj, segítünk!

Ma már egyre nagyobb divat a ballagási meghívó: van ahol erről a diákoknak kell gondoskodni, és van, ahol az iskola adja a megívót is. De mi a helyzet a ballagás utáni partival?

Hogyan és mikor add át a meghívót?

Az iskola által készített ballagási meghívók általában 1 hónappal a ballagás előtt megérkeznek. Ez azért is jó, mert ezzel együtt el tudod küldeni a ballagási party meghívót is annak, akit szeretnél a buliban látni.

  • Mikor?
    Mivel többnyire felnőtt, dolgozó embereknek szól a meghívó, legkésőbb 1-2 héttel előre illik szólni.
  • Hogyan?

Akivel csak tudsz, találkozz személyesen, akivel nem, azoknak pedig küldd el postán. A facebook esemény önmagában személytelen, ez inkább csak egy kiegészítő megoldás legyen.

A meghívót postán is elküldheted
A meghívót postán is elküldheted

A meghívó szöveg megírása egyszerű feladat: tartalmazza az alap információkat, mint a pontos hely és idő, valamint dátum. Körítésnek jó, ha beleírod, hogy szeretettel meghívod, várod, örülnél, ha veletek ünnepelne.

Szép gesztus, ha ezeket kézzel írod meg, mindegyiket névre szólóan. Fontos, hogy jelezd, milyen öltözet lesz az elvárt; a laza-elegáns a legjobb választás, hiszen minden helyszínhez passzol és illik az ünnepléshez is. Udvariasan kérj meg mindenkit, hogy legkésőbb a ballagás előtti hétig jelezze, el tud-e jönni. Ez nagyon fontos neked a vendéglista és a szervezés miatt: nem mindegy, hogy negyven főre készülsz, vagy húszra.

A ballagási party helyszínétől függően tájékoztathatod a meghívottakat, hogy milyen ételekre, italokra, programokra számíthatnak, ha pedig otthoni kerti partit tartotok, megkérheted őket, hogy egy tálca sütivel, néhány üdítővel vagy egy kis díszítésben való segítséggel járuljanak ők is hozzá a bulihoz.

Hozzájárulás a kerti partihoz
Hozzájárulás a kerti partihoz

Tekintve, hogy te vagy az ünnepelt, a közelebbi barátaidat is nyugodtan vond be az előkészületekbe: kérd a segítségüket a dekoráció, a papír- vagy műanyag étkészlet kiválasztásában, a zenék összeírásában, a zenelejátszó és a hangfalak működtetésében.

Ballagásra mégy? A ballagó lufi még a virágnál is jobb ajándék! - erről szól a következő cikkünk. 

Ha lemaradtál az előző cikkeink valamelyikéről, most pótolni tudod:

Miért ballag a vén diák? Ballagási szokások régen és ma

Miről szólnak a ballagási dalok?

Ballagási családi ebéd vagy parti a barátokkal? Miért ne lehetne mindkettő?

Ballagási dekoráció - milyen parti kellékekkel dekoráld a helyszínt?

Mikor legyen a Ballagási parti?

Ballagási party szervezés 101: a vendéglista összeállítása

Spóroljatok együtt! Összevont ballagási party a barátokkal

Ballagásra vagy hivatalos? Mi legyen a ballagási ajándék?

Hol legyen a ballagási bulihelyszín? Segítünk a döntésben!

Kapcsolódó termékek

Kérjük, add meg az adataid!

egy kis türelmet, az adatok feldolgozása folyamatban...